Veiling Sinterklaas.nl levert 50.000 euro op

veiling sinterklaas.nlHet ‘heerlijk avondje’ was vroeg gekomen. Deze week was ik als veilingmeester van Catawiki betrokken bij de veiling van de domeinnaam Sinterklaas.nl

Ervaring van een veilingmeester

Als veilingmeester beoordeel je o.a. de aangeboden kavels. Tijdens mijn reguliere werkzaamheden (beoordelen van kavels, inplannen van de veiling, beantwoorden van mails etc) ontdekte ik plots de aanmelding van Sinterklaas.nl… Na de succesvolle veiling van zwartepiet.nl eind 2015 zou dit wel heel gaaf zijn.

Onmiddellijk had ik het ‘once in a lifetime’ gevoel. In overleg met de verkoper en marketing is besloten om ‘maximale’ promotie in te zetten voor deze domeinnaam.

De WOW factor van Catawiki

Catawiki organiseert wekelijk op vrijdagmiddag tientallen veilingen van bijzondere objecten. Deze veilingen eindigen in de loop van de week op vaste tijden. Vrijwel direct na het starten van de veiling, werd al 5000 Euro geboden. Echt spannend werd het op de laatste dag vanaf ’s ochtends negen uur. Op dat moment werd de reserveprijs ‘bereikt’ en mengden zich het laatste uur twee bieders in de strijd. Enkele minuten voor sluitingstijd meldde zich een derde bieder, die uiteindelijk het hoogste bod plaatste van 50.000 Euro. Voor Nederlandse begrippen een ongekend hoog bedrag voor een (publiek) verkochte domeinnaam en heeft deze zeker de WOW factor

Een van de duurste domeinnamen ooit in Nederland

Vanavond is één van de meest herkenbare commerciële webadressen van Nederland geveild. De domeinnaam Sinterklaas.nl bracht tijdens een veiling bij online veilinghuis Catawiki maar liefst 50.000 euro op. De domeinnaam was al sinds de opkomst van het internet, ruim 20 jaar geleden, in beheer van een stichting. Het was dan ook de eerste keer dat deze domeinnaam onder de hamer kwam. ”In de aanloop naar Sinterklaas worden websites als Sinterklaas.nl miljoenen keren bezocht en vanuit dat oogpunt is deze domeinnaam dan ook heel interessant voor bijvoorbeeld webshops”, aldus veilingmeester Romano Jennekens, domeinnamenexpert bij Catawiki. De domeinnaam bracht bijna het dubbele op van de verwachting. Uiteindelijk deed een ondernemer uit Noord-Brabant het hoogste bod.

Zwartepiet.nl
Eind vorig jaar werd ook de domeinnaam Zwartepiet.nl al voor de eerste keer geveild. Toen waren het vooral voor-en tegenstanders van Zwarte Piet die deze domeinnaam in handen wilden krijgen. Veilingmeester Jennekens geeft aan dat deze groep nu niet actief was tijdens de veiling. ”Sinterklaas.nl is een echte zogenaamde ‘premium domeinnaam’ en heeft dan ook een veel hogere waarde dan Zwartepiet.nl. We zagen dan ook dat er vooral internetbedrijven en webshops gedurende de veiling aan het meebieden waren”.

De opbrengst van de veiling is te bekijken via www.catawiki.nl/sinterklaas

Zelf een domeinnaam aanbieden voor een domeinnaamveiling ?