PokemonGo domeinnamen 1000-en keren geregistreerd

PokemongoDe afgelopen weken is PokemonGo overal in het nieuws, op straat en in de achtertuin. Maar ook “online.” De afgelopen week zijn er nagenoeg 7500 .com domeinnamen geregistreerd met daarin de tekst “pokemon” en ongeveer 1000 .net domeinnamen.

PokemonGo.net levert $20,950 op

Vorige week is de domeinnaam PokemonGo.net verkocht voor $20,950 in een dropcatch veiling. Aangezien dit een dropcatch is, is de verkoper zich er niet van bewust dat hij goud in handen heeft/had. Gezien de expiration tijd van een .net domeinnaam, ongeveer 2 maanden, heeft de (oude) eigenaar de domeinnaam waarschijnlijk opgezegd eind mei. Lang voordat de PokemonGo hype zijn vlucht zou nemen.

pokemon_trend
Volume aan registraties Pokemon domeinnamen

Pokemon trademark

Dit is opvallend, aangezien Pokemon een trademark is én Nintendo in het verleden actief tegen tientallen domeinnamen heeft opgetreden die “Pokemon” in de domeinnaam voeren.

Pokemon Nederland

Een slimmerik heeft een typefout van Pokemongo geregistreerd, namelijk pokeymongo.com en claimt bijna 100.000 unieke bezoekers afgelopen week. Inmiddels schieten in Nederland ook tientallen PokemonGo websites te koop aangeboden.

Investeren in Pokemon domeinnamen ?

Als domeinnaaminvesteerder beoordeel ik Pokemon gerelateerde domeinnamen als niet-investeerbaar. Enerzijds vanwege het trademark, waardoor je website ieder moment offline kan worden gehaald door Nintendo, anderzijds vanwege het spreekwoord:

“Dont Believe the Hype”