En de winnaar van veilingen.nl is….

veilingen.nlOnlangs werd de domeinnaam veilingen.nl via de Great Domains Auction op Sedo verkocht voor €31.000. Ter vergelijking, de domeinnaam veiling.nl is in 2007 verkocht voor €46.000 (disclaimer: eventuele latere transacties van deze naam zijn onbekend).

Op dit moment toont veilingen.nl een overzicht van veiling gerelateerde websites. Ik heb de koper van veilingen.nl, Niek van Alphen (NVA Online Advertising B.V), om een reactie en zijn toekomstplannen voor deze premium generieke domeinnaam gevraagd:

Veilingen.nl is een zeer krachtige domeinnaam met veel mogelijkheden, wij waren verbaasd dat we de domeinnaam op de kop konden tikken voor dit bedrag, een koopje! “Veilingen” zijn hot, we gaan een platform ontwikkelen waar zowel particulieren als bedrijven een veiling kunnen starten, een dergelijk systeem verwachten wij over circa 6 a 8 maanden groots te kunnen lanceren voor de Nederlandse markt.

Note van de redactie: Aangezien biedingen via Sedo inclusief BTW én Sedo fee zijn, is de netto verkoopprijs ongeveer €22.000