WhoisBehind lanceert domeinnaam overstapservice

whois behindHet Nederlandse “WhoisBehind.com” is de eerste internationale domeinnaam overstapservice

Op dit moment telt Nederland meer dan 1.300 hostingbedrijven en 1.000 extensies. Het is daardoor mogelijk om tientallen domeinnamen te registreren bij allerlei partijen. Het nadeel van een grote hoeveelheid domeinnamen is dat je snel het overzicht verliest. Vanaf september 2017 gaat WhoisBehind.com hier verandering in brengen door een portal aan te bieden met een compleet overzicht van al je geregistreerde domeinnamen. Bij het verlopen/vernieuwen van een van deze domeinnamen ontvangt de gebruiker van WhoisBehind.com 1,5 maand van te voren een melding. Daarin wordt aangegeven bij welk bedrijf je het goedkoopste een domeinnaam kunt registreren en je domeinnaam naar kan verhuizen.

Het team achter WhoisBehind.com is sinds 1999 actief in de domeinnamen industrie. Na het registreren van een aantal domeinnamen bij verschillende partijen stuitte het team op een probleem. Er was namelijk geen website dat een overzicht aanbood van al je geregistreerde domeinnamen. Bij WhoisBehind kan je gebruik maken van een systeem waarin al je bestaande domeinnamen staan weergeven. Wanneer een domeinnaam bijna verloopt ontvang je een e-mail waarin staat vermeldt bij welk bedrijf het registreren van een domeinnaam het meest voordelig is. Deze e-mail ontvang je 1,5 maand voordat je opnieuw gefactureerd wordt. Zo heeft de klant genoeg tijd om de domeinnaam te verhuizen, omdat een maand van te voren de domeinnaam verhuisd moet zijn bij een huidige registrar omdat de domeinnaamhouder anders weer aan kosten vast zit voor verlenging.

WhoisBehind.com kan leiden tot een prijzenoorlog bij registrars”

Avi Cohen, een van de oprichters van WhoisBehind.com, laat hierbij weten: we ondervonden zelf het probleem die wij met WhoisBehind gaan oplossen. We hebben zelf veel domeinnamen geregistreerd bij veel verschillende registrars en wisten op een gegeven moment niet meer waar welke naam geregistreerd stond. Hierdoor verloren we het overzicht, maar ook vergaten we steeds een bepaald domeinnaam te verhuizen waardoor we weer een jaar bij een dure registrar zaten. Want met acties wordt je binnengehaald en na het eerste jaar betaal je de normale kosten. Met WhoisBehind ontvang je ruim te van te voren een mailtje dat je naam afloopt en welke registrar goedkoper is voor jouw extensie. Zo heb je genoeg tijd om je domeinnaam bij een andere registrar onder te brengen. Zo kan het voor een .com het eerste jaar 10 euro schelen, en bij een nieuwe extensie zoals .movie zelfs meer dan 200 euro schelen. Hierdoor kan het zijn dat WhoisBehind.com kan leiden tot een prijzenoorlog bij registrars.