Registreren van een .vlaanderen of .brussels domeinnaam extensie

coming soon vlaanderen brusselsDNS Belgium lanceert op 1 september de nieuwe extensies .vlaanderen en .brussels. Vanaf dan kan iedereen de domeinnaam domein.vlaanderen of domein.brussels aanvragen.

Vastleggen van een .vlaanderen of .brussels domeinnaam

3 Belgische ICANN-geaccrediteerde registrars zijn de eerste officiële registrars voor .vlaanderen en .brussels:

  • bNamed.net
  • Netbulk/Combell
  • Register.be

Prijzen van een .vlaanderen of .brussels domeinnaam

De groothandelsprijs voor een eenjarige registratie of de vernieuwing (‘renewal’) van een .vlaanderen of .brussels-domeinnaam bedraagt 20 Euro.

Dit is een groothandelprijs, het tarief dat DNS Belgium factureert aan haar registrars. U als klant betaalt wellicht een hogere prijs bij de registrar van uw keuze.

.vlaanderen of .brussels regsitreren voor merkhouders

Merkhouders waarvan het merk geregistreerd werd in de database van de Trademark Clearinghouse, krijgen voorrang op alle andere partijen (inclusief overheden) om een .vlaanderen en/of .brussels-domeinnaam te registeren. Dit voorrecht resulteert in een hogere prijs voor de eerste registratie van de naam, te weten 400 Euro. Dit is een eenmalig registratietarief, bij een hernieuwing wordt de standaardprijs van 20 euro gevraagd.

Tijdens bepaalde lanceringsfases moet de aanvrager van een domeinnaam bepaalde bewijsstukken voorleggen om aan te tonen dat hij/zij recht heeft op een specifieke naam. Voor de validatie van deze bewijsstukken vraagt DNS Belgium een bijdrage van 80 euro.

1. Merkhouders
2. Overheden, Stichtingen en Bedrijven
3. Particulieren
4. Landrush

De volledige procedure staat uitgelegd op: dnsbelgium.be