Je domeinnaam als merk met brandable domeinnamen

Wat is een brandable domeinnaam?

Een brandbable domeinnaam is een domeinnaam waar je een merk van kunt maken. Een naam die je direct herkent. Denk aan namen als BOL en Coolblue. Wanneer kies je voor een brandable domeinnaam en welke namen zijn beschikbaar?

Wanneer kies je voor een brandable domeinnaam?

Welke branches hebben extra profijt van een brandbare domeinnaam? Branches die veel profijt hebben van een sterke, brandable naam zijn bedrijven in de food, sports, fashion, travel en entertainment. Uiteraard gelden hier ook de gouden regels: herkenbaar, kort & krachtig, in de regel makkelijk te spellen.

Doe de test: zie je de naam zowel online (op je website) als op een pand voor je én vinden je vrienden, collega’s en buren de naam ook top? Dan is een brandable naam wellicht de juiste keuze.

Lijstje met beschikbare brandable domeinnamen

Zelf heb ik enkele tientallen brandable domeinnamen in beheer. Goede namen voor food, sports, fashion, travel en entertainment. Ik heb mijn beste namen in een lijstje gezet met een passende emoticon

?Culinero
?FashionStar
?Fixoo
?Shoetastic
?‍?TopChef
?Trippie
?Vakanza
? StreamON
? MrFly
? LoveMeDo
? LuckyWin
?Film24
?HappyPay
? CityMax
??‍♀️ InstaFit

(Alle namen zijn .nl)

Er is wel eens “discussie” of je moet “kiezen” voor een brandable naam of een naam die meer generiek is. Een goede brandable naam verklaart zichzelf. Een goede generieke naam ook. Het is dus, zoals altijd, afhankelijk van de business die je wilt opstarten.