Nederlandse daily deal expert opent vestiging in las vegas

promodeals-kantoorHet komt niet vaak voor dat een Nederlandse publisher internationale ambities vervult door de overname van “een straatje” internationale domeinnamen. Toch is dit wat Promodeals BV uit s-Hertogenbosch heeft gedaan. Hoewel geen bedragen bekend zijn gemaakt, zijn dit overnames die zeer waarschijnlijk behoorlijk in de spreekwoordelijke ‘zes cijfers’ zullen lopen.

Promodeals BV, oa. bekend van Jouwaanbieding.nl en Deals.nl, marktleider in Nederland op het gebied van het bundelen van online dagaanbiedingen, heeft afgelopen week de overname van 9 strategische domeinnamen afgerond. Om haar internationale ambities te faciliteren, heeft Promodeals BV naast de overname van enkele sterke dailydeals domeinen binnen Europa, een nieuwe dochteronderneming (LLC) opgericht in Las Vegas.

Europese ambities

om een Europees platform voor daily deals en aanbiedingen te ontwikkelen zijn volgende domeinen aangekocht:

  • Dailydeals.co.uk
  • Dailydeals.de
  • Dailydeals.nl
  • Dailydeals.pl
  • Dailydeals.fr
  • Dailyoffer.co.uk
  • Dailyoffers.co.uk

Vestiging in Las Vegas

De overname van Dealsurf.com. Daily deal aggregator Dealsurf.com. Dealsurf.com verwelkomt dagelijks duizenden Amerikaanse koopjesjagers en beschikt over een database van meer dan 300.000 geregistreerde gebruikers. Met een nieuw Amerikaans aanbiedingenoverzicht wil Promodeals een publiek van miljoenen koopjesjagers bereiken.

Enkele vragen aan Twan Pulles van Promodeals BV

Oprichter van Promodeals BV te ‘s-Hertogenbosch, Twan Pulles, heb ik om een korte reactie gevraagd:

Vraag: Twan, hoe groot is jullie bereik in Nederland

In Nederland en België raadplegen iedere dag minimaal 100.000 mensen onze dagaanbieding overzichten; via onze verschillende websites en diverse apps voor smartphone en tablet.

Vraag: Twan, Kan je een indicatie geven van de kosten van deze investering ?

Ik wil én kan helaas geen directe uitspraak doen over het totale aankoopbedrag of indicatie. Bij sommige overnames is contractueel vastgelegd dat ik geen enkele uiting over de aankoopprijs mag doen.

Vraag: Twan, zijn de domeinen uit directe onderhandelingen verkregen of ook uit platformen als Sedo ?

De domeinen zijn allen uit verschillende bronnen verkregen; Sedo is het enige platform wat we hebben gebruikt. Er zijn directe onderhandelingen geweest en onderhandelingen via internationale domainbrokers. Met sommige domeinen zijn we al geruime tijd bezig, denk bijvoorbeeld aan de overname van het domein van onze bedrijfsnaam, Promodeals.com, die we na jaren onderhandelen eindelijk aan ons portfolio toe hebben kunnen voegen en zodoende de bedrijfsnaam ook op internationaal niveau in kunnen zetten.

Vraag: Twan, wat is de roadmap voor de ontwikkeling van deze domeinnamen ?

Nu de eerste stappen richting internationalisering zijn gezet zal het komende jaar volop in het teken staan van de verbetering van Dealsurf.com en toetreding tot de Amerikaanse markt. De ontwikkeling van de Europese dagaanbiedingoverzichten volgt medio 2014.

Aangezien Domeinnaamblog.nl enkele van deze transacties al enkele weken geleden op het spoor was gekomen, heeft Promodeals BV aan Domeinnaamblog.nl de primeur toegewezen.