Talpa koopt domeinnaam hetnieuws-nl

Mediaconglomeraat Talpa van John de Mol heeft de domeinnaam hetnieuws.nl overgenomen. Vorige maand heeft Talpa al het grootste Nederlandse persbureau ANP overgenomen. Sinds deze week staat de domeinnaam hetnieuws.nl op naam van Talpa Holding NV (bron: https://www.sidn.nl/whois?q=hetnieuws).

Talpa en nieuwsvoorziening

Met betrekking tot de overname van het ANP, liet John de Mol eerder weten in een schriftelijke reactie aan het NRC:

„Zoals bekend wil Talpa Network uitgroeien tot een groot en modern crossmediabedrijf op de Nederlandse markt. Met de acquisitie van het ANP voegen we daar onafhankelijk en betrouwbaar nieuws aan toe. Daar ben ik erg blij mee. Op het terrein van de nieuwsvoorziening in dit land ken ik geen sterker merk dan het ANP als je denkt aan snelheid en feitelijke juistheid. Uitgerekend in deze tijden waarin fakenieuws aan de orde van de dag is, moeten we onafhankelijke berichtgeving koesteren. Wij gaan het ANP een vooraanstaande en speciale plek geven binnen Talpa Network.”

Overnameprijs hetnieuws.nl

Wekelijks maakt domeinnaam platform SEDO haar transacties openbaar bekend. Voor de overname van hetnieuws.nl heeft de Talpa 3000 Euro betaald via het platform van SEDO. (Bron)