Nu domeinnaam verhuizen eenvoudiger

Het gebruik van de .nu-domeinnamen is vooral in Nederland een populair alternatief voor het gebruik van .nl of .com omdat het woord .nu een duidelijke call to action bevat.

Tot voor kort was het verhuizen van een .nu domeinnaam een omslachtige en kostbare aangelegenheid. Omdat een verhuizing met houderwijziging handmatig doorgezet dient te worden zijn waren daar extra kosten aan verbonden: Een verhuizing inclusief houderwijziging kost bij bijvoorbeeld TransIP als snel €350,-

Vereenvoudiging verhuizing en houderwijziging .nu domeinnaam

In september heeft de .SE Registry het beheer van de .NU domeinnamen overgenomen en direct enkele verbeteringen doorgevoerd. Dit betekent dat het vanaf heden zeer eenvoudig is .nu domeinnaam te verhuizen en het wijzigen van de houder zelfs gratis is.

Met deze overname is het beheer van .NU domeinnamen op een aantal punten vereenvoudigd en verbeterd:

1) De minimale registratieduur is gewijzigd van twee jaar naar één jaar. U kunt vanaf nu een .NU domeinnaam dus ook voor één jaar registreren.

2) Verhuizingen zijn nu enkel nog mogelijk met een authkey. Nadat een .NU verhuizing is aangevraagd met de authkey wordt deze binnen 30 minuten verhuisd.

3) Houderwijzigingen zijn nu gratis geworden. Wel is er nog een formulier nodig om de houderwijziging bij de registry door te voeren.

4) Bij de registratie van een .NU domeinnaam zijn de volgende nieuwe parameters vereist:
– KvK nummer (enkel wanneer de houder een bedrijf is)
– BTW nummer (enkel wanneer de houder een bedrijf is)
– ID-kaart nummer (enkel wanneer de houder een particulier is)

Eigen ervaring verhuizing .nu domeinnaam

Begin september heb ik een premium .nu domeinnaam overgekocht. Aangezien deze domeinnaam stond geparkeerd bij TransIP en TransIP nog een tarief hanteert van €350,- voor een houderwijziging, ben ik op aanraden van de verkoper ben ik terecht gekomen bij Mijndomeinreseller.nl.

Mijn vraag: Graag wil ik een houderwijzing voor example.nu. Ik hoor graag welke formulieren ik, en de oude houder, dienen te onderteken en toe te zenden.

Antwoord: Kunt u hiervoor de nieuwe houdergegevens doorgeven samen met het ID kaart nummer van de houder bij een particulier of het KvK nummer en BTW nummer indien de nieuwe houder een bedrijf is.

Vervolgens kreeg ik een vooraf ingevuld formulier toegestuurd dat ik moest ondertekenen en retourneren. Binnen één uur was de .nu verhuizing en houderwijziging een feit.