Domeinnaam kortingen.nl in de veiling bij sedo

Met een eerste bod van zo’n €16.000 trok de domeinnaam kortingen.nl vanochtend direct mijn aandacht bij Sedo. Deze domeinnaam klonk me bekend in de oren en na een korte zoektocht kwam ik er achter dat kortingen.nl in maart 2011, ook via Sedo, is geveild voor €21952. Met het huidig bod van €16.000 en “no reserve” prijs lijkt kortingen.nl op weg om over enkele dagen méér op te leveren dan in 2011. De veiling is inmiddels afgelopen. Bekijk de update hieronder.

kortingen screenshotAchtergrond domeinnaam kortingen.nl
Hoewel op dit moment enkel de domeinnaam te koop staat, lijkt kortingen.nl een uitgebreide korting website met een aantrekkelijk design te zijn geweest blijkens uit het portfolio van New Fountain, een behoorlijk aantal backlinks te hebben volgens de analyse op Ahrefs, maar de description in de zoekresultaten van Google wanneer gezocht wordt op “kotingen.nl” lijken te dateren van januari 2013.

De meest voor de hand liggende namen om een korting website te beginnen zijn korting.nl en kortingscode.nl, in de huidige korting/ kortingscode markt is kortingen.nl misschien wel de meest aantrekkelijke domeinnaam die op dit moment te koop is.

Bekijk de veiling van kortingen op Sedo (aff link). De veiling duurt nog tot 19 Juni /2013, 11:14 AM EST.

Kortingen.nl veiling winning bid €16.000

kortingen winning bid sedoOp 19 juni 2013 Om 17.15 is de veiling van kortingen.nl afgelopen met een winning bid van €16.000. Dit is tevens het eerste bod. Resumerend kan worden gesteld dat dit een aardige opbrengst is, maar kortingen.nl uiteindelijk met “korting” is verkocht, ver onder de oorspronkelijke verkoopprijs uit maart 2011 van €21952. Dit bedrag is inclusief 15% Sedo fee en 21% BTW. Netto zal de verkoper er ongeveer €12.000 aan overhouden.

Update: Nieuwe eigenaar kortingen.nl

kortingen NL whois informatie sidnUit gegevens in het Whois register van Sidn.nl blijkt dat op 25 juni 2013 via Sedo de overdracht van de domeinnaam kortingen.nl afgerond. Als nieuwe houder van de domeinnaam staat “Reak Creation” vermeld dat via Google te traceren is naar ‘Reak Affiliate Marketing.” De website kortingen.nl is inmiddels actief met een aanmeldpagina voor gratis proef pakketten, prijsvragen en kortingscoupons.

Update april 2014: Kortingen.nl wederom te koop

Kortingen.nl staat wederom te koop. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met redactie@kortingen.nl

Disclaimer: Informatie over de historie van deze domeinnaam en eerder genoemde verkoopprijzen is gebaseerd uit gegevens in via internet vrij toegankelijke bronnen. Deze veiling heeft extra aandacht gekregen omdat openbare domeinverkopen in Nederland > €10.000 vrij zeldzaam zijn.