Waarom domeinnaam kopen.nl 50.000 euro waard is

youngmindedAfgelopen maand werd de domeinaam kopen.nl geveild voor nagenoeg 50.000 Euro. De nieuwe eigenaar van is YoungMinded.

Waarom kopen.nl 50.000 euro waard is

Uit de naam ‘kopen’ spreekt een sterke ‘user intend.’ Hoewel Google door de jaren heen steeds minder waarde is gaan hechten aan keywords in een domeinnaam, zullen verwijzingen vanaf andere websites vaak de term ‘kopen’ of ‘kopen.nl’ bevatten, wat erg interessant is voor het opbouwen van een goed linkprofiel. Daarnaast is de naam brandable, herkenbaar en makkelijk te onthouden.

Over de nieuwe eigenaar Youngminded

YoungMinded ontwikkelt en exploiteert online concepten zoals GSMacties.nl, een vergelijkingssite voor mobiele telefoons en abonnementen. Ruud Martens, eigenaar van YoungMinded: “We zijn ontzettend blij dat we eigenaar zijn geworden van dit absolute topdomein. Met GSMacties.nl zijn we al 10 jaar succesvol actief in de vergelijkingswereld. Met Kopen.nl kunnen we onze expertise toepassen op een breder segment.”

Kopen.nl wordt vergelijkingssite

Gezien de activiteiten van YoungMinded ligt het voor de hand dat Kopen.nl een vergelijkingssite wordt. “Kopen.nl zal inderdaad een vergelijkingssite worden. De eerste versie zal wellicht nog vrij compact zijn wat betreft productcategorieën en functies. In de loop van de tijd willen we ons gaan onderscheiden met behulp van unieke en slimme functies die onze bezoekers op gebruikersvriendelijke wijze helpen bij het maken van de juiste aankoopkeuzes. Bij GSMacties.nl merken we dat we hiermee het verschil kunnen maken ten opzichte van concurrenten.”