Coolblue stapt over op één domeinnaam

pieter zwart van coolblueCoolblue gaat van 327 losse shops naar één grote shop: Coolblue.nl. Aankomende week gaan de eerste 40 shops migreren naar Coolblue.nl. Dit communiceerde het bedrijf vandaag in haar nieuwsbrief aan haar affiliates. Deze wijziging geldt voor zowel Nederland als België.

Multi domeinnaam stratgie

Sinds de oprichting in 2000, met de eerste webshop mp3man.nl, hanteerde Coolblue een multi domain name strategy, gevoerd. Deze strategie was te herkennen aan algemene productnamen aangevuld met “center” “store” en “shop” en “expert” zoals bijvoorbeeld koffiecenter.nl en laptopshop.nl. Benieuwd welke losse domeinnamen zoal door Coolblue worden gebruikt ? Bekijk hier een lijst me webshops.

Pieter Zwart over domeinnaamstrategie Coolblue

In juni 2016 vertelde Coolblue eindbaas Pieter Zwart aan Emerce al het volgende:

“Een half jaar geleden vertelde hij Emerce al een one-domain-strategy te willen gaan varen: “Het is technisch gezien echter een erg complexe en tijdrovende verandering. Ik verwacht wel dat dat binnen nu en een jaar een feit is. We gaan daarbij werken met verticals achter de slash.”

In december 2016 gaf eindbaas Pieter Zwart in de volkskrant al aan:

‘Coolblue is nu zelf een begrip.’

De eerste Coolblue webshop: mp3man.nl
De eerste Coolblue webshop: mp3man.nl

Het verhuizen van één domeinnaam danwel website is een complexe aangelegenheid. In de praktijk heeft deze mega operatie bij Coolblue bijna twee jaar geduurd.

foto credits: Beeldbank Coolblue