Domeinmatch.nl nieuwe marktplaats voor domeinnamen

domeinmatchDomeinmatch.nl is een (nieuwe) escrowservice die kopers en verkopers op een veilige manier in staat stelt zaken met elkaar te doen. Via de online marktplaats en het veilingsysteem is het mogelijk om risicoloos domeinnamen te kopen en verkopen. Zo vlak na de lancering een goed moment om kennis te maken met de founder van Domeinmatch.nl: Nick van der Leeuw

Nick, kan je kort iets over je eigen achtergrond vertellen ?
Ik ben, samen met Jeroen Schippers, inmiddels zo’n 8 jaar ondernemer en heb zo’n 6.000 domeinnamen. Mijn eerste aanraking met de domeinnamenhandel was toen ik een zeer goede domeinnaam bemiddelde voor iemand (waarde: EUR 100.000,-), die uiteindelijk voor een koopje is verkocht (EUR 15.000,-). Omdat ik toen de tijd een startende ondernemer was, had ik zelf de financiële mogelijkheden en domeinkennis niet om deze domeinnaam over te nemen. Helaas pindakaas, maar het bleek uiteindelijk een waardevolle les te zijn geweest.

Wat is Domeinmatch.nl ?

Domeinmatch.nl is een domeinnamen marktplaats waar verkopers en kopers op een veilige manier zaken met elkaar kunnen doen. Wij verzorgen de techniek, support en de marketing, en de verkoper en koper kunnen met elkaar onderhandelen over de verkoopprijs van een domeinnaam. Omdat wij zelf jarenlang domeinnamen hebben gekocht en verkocht, weten wij hoe we beide partijen zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Betrouwbaarheid, goede bereikbaarheid en actief meedenken, heeft er voor gezorgd dat wij in zeer korte tijd al een flink aantal verkopers en kopers aan Domeinmatch.nl hebben weten te binden.

Onderscheidend vermogen ten opzichte van bestaande platforms zoals Sedo, Snapnames/ GoDaddy en Afternic ?

Domeinmatch.nl is gebouwd als podium voor verkopers en kopers. Zij spelen de hoofdrol en wij proberen hun wensen zo veel mogelijk tegemoet te komen. Bij ons is alles mogelijk, zowel qua support als techniek, en wij staan altijd voor je klaar. Je kan ons bereiken via e-mail, telefoon, Skype, de Live Chat op onze website en zelfs langskomen bij ons op kantoor. Wij staan open voor al je ideeën en vinden het geen probleem om specifiek een functionaliteit voor één persoon of bedrijf te ontwikkelen. Zaken doe je samen en daarom nemen wij het liefst samen beslissingen. Daarnaast hebben wij een aantal unieke functionaliteiten, zoals gratis extra aandacht voor je topdomeinnamen, thema-veilingen en een uniek affiliateprogramma voor geparkeerde domeinnamen zonder de bezoeker lastig te vallen met reclame.

Welke acties ondernemen jullie om domeinen onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers ?

Wij geloven in grootschalige marketing, waarbij wij het platform en individuele topdomeinnamen bij een zo groot mogelijk publiek bekend maken. Wij investeren veel geld in online adverteren op marketingportalen, social media en gerelateerde forums om zoveel mogelijk nieuwe gebruikers te verwelkomen. Als een gebruiker eenmaal lid is van ons platform, proberen wij hem een zo relevant mogelijk aanbod te presenteren. Dit aanbod updaten wij met regelmaat, zodat de gebruiker op de hoogte blijft van nieuwe mogelijk interessante domeinnamen.

Welk verdienmodel hanteren jullie ?

No cure no pay. Wij vragen pas een vergoeding aan de verkoper zodra wij met succes zijn domeinnaam hebben verkocht. Deze vergoeding is afhankelijk van het wel of niet parkeren van de domeinnaam. Voor niet-geparkeerde domeinnamen vragen wij 25% vergoeding over het verkoopbedrag, voor wel-geparkeerde domeinnamen vragen wij 17,5% vergoeding over het verkoopbedrag. Voor het kopen van een domeinnaam rekenen wij geen kosten, behalve de verkooprijs en de BTW.

Waar kunnen domeinnaamhouders zich aanmelden voor het platform ?

Een account aanmaken om zowel domeinnamen te verkopen als kopen gaat eenvoudig. Ook doe je automatisch mee met het affiliateprogramma als je domeinnamen bij ons parkeert. Meer informatie over het affiliateprogramma kun je hier vinden.