Amber.nl eindelijk in handen van Amberalertnederland.nl

amber alert nederlandEen AMBER Alert is een landelijke waarschuwing die de politie uitstuurt via alle beschikbare media bij urgent geachte kindervermissingen en – ontvoeringen. Hoewel de term Amber Alert een ingeburgerde term is geworden, was de naam Amber.nl nog niet in het bezit van de organisatie Politie/Netpresenter achter Amber Alert.

Afgelopen week is Amberalertnederland.nl eindelijk eigenaar geworden van Amber.nl. In de `Great Domains` veiling op domeinmarktplaats Sedo van 20 januari 2014 heeft Netpresenter, de Nederlandse initiatiefnemer van Amber Alert, het winnend bod uitgebracht van €2349.

Op dit moment wordt amber.nl doorgestuurd naar Amberalertnederland.nl Het is niet bekend of de vorige eigenaar van Amber.nl de domeinnaam eerder heeft doorgeschakeld naar amberalertnederland.nl

Naast Amber.nl verwacht ik ook dat domeinnamen met de term ‘amber alert’ naar Amber doorverwijzen. Helaas is dit niet altijd het geval. Amberalerts.nl is doorgeschakeld naar Amberalertnederland (historie van amberalets.nl), maar Amberalert.nl, met als eigenaar volgens SIDN: Internet New Business Concepts BV, toont een blanco pagina.

Waarom de naam amberalert.nl door de huidige eigenaar niet wordt doorgeschakeld naar Amberalertnederland.nl is mij niet bekend. Wellicht liggen er commerciële motieven aan ten grondslag zoals lijkt te blijken uit dit bericht in de Telegraaf en http://www.webhostinginfo.nl/nieuws/amber-alert.php” re=”nofollow”>Webhostinginfo.nl uit 2008. Persoonlijk heb ik moeite met commerciële motieven in combinatie met dingen die er écht toe doen zoals vermissing van kinderen. Soms is het belangeloos afstaan of het, op zijn minst, simpelweg doorschakelen van een domeinnaam ‘the right thing to do’

Amberalert.nl ook overgenomen

Update 8 april 2014: Sinds 7 april toont de whois op SIDN.nl dat Netpresenter houder is van de domeinnaam amberalert.nl en de website amberalertnederland.nl wordt getoond. Nader onderzoek wijst uit dat de overnameprijs via SEDO Euro 7500 is geweest.

amber alert whois

Amberalert 5 jaar in Nederland

Het waarschuwingssysteem Amber Alert, om vermiste kinderen op te sporen, vierde begin november 2013 zijn 5-jarig bestaan in Nederland. Het systeem is ontwikkeld bij Netpresenter in Beek (Limburg).

Sinds juni 2015 is ook de domeinnaam AmberAlert.info in handen van Amber.nl